W114 W115 strich8 Mercedes Benz Oldtimerforum

Kentekenbewijs vanaf 2013 alleen nog in creditcard formaat

Berry

Kentekenbewijs vanaf 2013 alleen nog in creditcard formaat
Gepost op: 16 oktober 2011, 10:53:26
Na het rijbewijs gaat binnekort ook het papieren kentekenbewijs sneuvelen. Want vanaf 2013 worden alle kentekengegevens op creditcardformaat ingevoerd op nieuwe voertuigen. Bestaande auto’s, zoals onze W114 en W115 /8, krijgen vanaf die datum een kentekencard als ze op naam van een nieuwe eigenaar worden gezet.

Op de kentekencard staan de gegevens van zowel je w114 / w115 of andere auto, alswel de eigenaar/houder gegevens. En in plaats van het overschrijvingsbewijs, dat je nodig hebt als je de auto wilt verkopen, krijg je een pincode. En die code heb je nodig als je jouw Mercedes W114 of W115 weer verkoopt, (of ander voertuig met kenteken), schorst of exporteert.
De kentekencard is minder fraudegevoelig en lastiger na te maken. Dat moet de voertuigdiefstal terugdringen. Want bij gestolen auto’s worden dikwijls vervalste of gestolen kentekenbewijzen gebruikt om ze van een andere identiteit te voorzien. Met deze kaart inclusief pincode is dat niet mogelijk. Verder zullen deze kentekencards alleen nog maar centraal bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) worden aangemaakt en uitgegeven.  Bron ANWB