W114 W115 /8 Mercedes Benz Oldtimerforum

W115 W114 => W114 W115 Voertuigen die op LPG rijden => Topic gestart door: kokkyboy1983 op 12 mei 2013, 20:33:52

W114 W115 strich8 Mercedes Benz Oldtimerforum

Titel: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: kokkyboy1983 op 12 mei 2013, 20:33:52
Hallo

ik heb sins kort een mercedes 250 6cyl automaat met het volgende probleem rijd al tijden alleen op gas
hij start smorgens goed met een beetje gas geven (weet dat het slecht is) al stotterend ga je op weg als hij warm is geen
enkel probleem blijft goed stationair lopen
maar als je smorgens start en hij slaat af dan krijg je hem niet meer aan de gang tenminste niet meteen de volgende dag pas loopt hij weer

Dit was niet zo toen ik hem kocht wel met het stationair lopen en afslaan als hij koud was maar niet het afslaan en niet meer willen lopen.

wie heeft er raad

heb onlangs nog verdeler kap schoongemaakt

Mvg Nico Langweer
Titel: Re: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: kokkyboy1983 op 13 mei 2013, 16:10:03
Waarschijnlijk is het opgelost tenminste dat hoop ik

De voorschakel weerstand Licht kompleet door de midden.

Ik heb een nieuwe besteld Beru WZ18-2 1.8 ohm

mvg nico langweer
Titel: Re: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: jpmerc op 17 mei 2013, 09:17:18
Ik heb een W115 ook op gas/benzine en rijd volgens mij ook al tijden alleen op gas (net een maand in bezit) en heb precies hetzelfde probleem! Wat moeilijker starten 's ochtends zeker als het koud en vochtig is, dan wat stotterend starten na een paar x (met gas geven) en dan als hij draait draait hij lekker...

Waar precies zit de voorschakel weerstand welke bij jouw door midden was? (Ben nog lerend, zelf nog weinig verstand). :)
Titel: Re: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: kokkyboy1983 op 17 mei 2013, 13:01:59
Het is opgelost Nieuwe voorschaker weerstand er in en 6 nieuwe bougies
Starten en lopen
Deze zit naast de bobijn bij het relais dat de benzine toevoer sluit

nu loopt hij wel mooi alleen stationair blijft een probleem horten en stotteren tot hij op temperatuur is
dan niets aan de hand.

Vandaag naar de afstelling gekeken en afsgesteld loopt wel stationair maar met een inval van 20 sec begint hij te schudden en te pingelen
geef je een beetje gas dan is het weer goed
en ik kwam er achter dat de eerste carburateur bij gas geven suist.

mvg nico
Titel: Re: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: kokkyboy1983 op 17 mei 2013, 13:13:09
Foto van de regelweerstand naarst de bobijn
Titel: Re: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: Martvr op 17 mei 2013, 15:36:31
Klopt het dat jouw accu ook niet vast zit?
Weet iemand of dit wel hoort of dat er gewoon helemaal geen beugel voor is, aangezien het een apk norm is?

Groeten Mart
Titel: Re: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: pascalvd op 17 mei 2013, 16:43:07
Klopt het dat jouw accu ook niet vast zit?
Weet iemand of dit wel hoort of dat er gewoon helemaal geen beugel voor is, aangezien het een apk norm is?

Groeten Mart

officieel met een beugeltje op de accu bak net over het randje van de bodem van de accu en voor net onder de rand van de accu bak

ik heb het met een sjorbandje gedaan van de karwei  1 euro of zo had ik er 2  is ook goed

gr pascal
Titel: Re: W114 start en loopt maar slaat af en niet meer te starten
Bericht door: pascalvd op 17 mei 2013, 16:46:49


....
en ik kwam er achter dat de eerste carburateur bij gas geven suist......

mvg nico


de carberaterus zuigen ook  er zal toch lucht naar binnen moeten  :P

en als je nou het benzine slangetje los haalt van af het relais  ( de pomp kant en deze op vangt in een bak ) loopt ie dan wel lekkere of na 20 sec nog slechter dan zou het kunnen wezen dat het relais een klein beetje spanning krijgt en open gaat

gr pascal